5 grunner til å flytte i en husbåt

At nordmenn har et nært forhold til havet er ikke noe nytt. Vi har vært en sjøfartsnasjon siden vikingtiden og i dag er det registrert over en million fritidsbåter i Norge. Seks av ti personer over 15 år opplyser at de fisker flere ganger i året og tre av ti opplyser at de fisker mer enn 10 ganger i året. Havet sitter i ryggmargen vår og det er få steder vi føler oss mer komfortable enn ute på bølgene blå.

Med bakgrunn i vår historie og nære forhold til havet burde det være langt flere av oss som bor i båt, men det er overraskende få som har benyttet seg av denne muligheten så langt. Kanskje det øker etter at de har lest våre grunner til hvorfor man bør flytte i husbåt.

1: Du er ikke bare en huseier

Med husbåt kan du ikke bare titulere deg selv som huseier, du er også skipper og har en frihet de aller fleste av oss bare kan drømme om. De fleste lar båten ligger til kai mer enn de ønsker, da de ikke har tid etter at de kommer hjem fra jobb. Ikke du nei, du kan kaste loss i det øyeblikket du kommer inn døren.

2: Ny beliggenhet når det passer deg

Innenfor eiendomsmarkedet heter det seg at de tre viktigste faktorene for en eiendom er beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Desto bedre beliggenhet og utsikt, desto dyrere blir det. Med husbåt kan du klappe deg selv på skulderen og skifte både beliggenhet og utsikt akkurat når det passer deg.

3: Nye naboer

Et av de største problemene med å kjøpe seg fast eiendom, er naboene. Når du kjøper kan du ha de mest fantastiske naboene i verden som alltid stiller opp for hverandre, men hva skjer når folk flytter eller dør? Du vet aldri hvem de nye naboene blir, og du kan til og med risikere at hele nabolaget lider om feil person flytter inn. Med husbåt er det du som bestemmer. Liker du ikke trynet på naboskipperen, er det bare å tøffe av gårde.

4: Vink adjø til hagearbeid

Stor og flott hage er flott og bra, men man kan ikke stikke under en stol at det krever mye arbeid, og hvem vil vel bruke mange timer hver helg på plenklipp og plukking av snegler? Nei takk! Med husbåt kan du bare nyte livet og vanne et par planter om du velger å ha dem om bord. Snømåking trenger du heller ikke å tenke så mye på.

5: Bedre balanse og økt livskvalitet

En av grunnen til at vi har så mange båter i Norge er fordi vi elsker å være på havet. Det gir oss muligheten til å koble av på en helt annen måte enn man kan hjemme omgitt av naboer, støy, teknologi og eiendeler vi absolutt ikke trenger. I en husbåt har man bare det man trenger og man vil raskt oppdage hvor lite man egentlig trenger for å være lykkelig. Ekte lykke er ikke eiendeler og rikdom. Ekte lykke er frihet.

Vi håper at denne listen inspirerte deg til å tenke nytt og kanskje se på muligheten for at et liv på havet er det du alltid har lett etter. Ikke bare er det langt rimeligere å komme seg på “stigen” med en husbåt, men med dagen teknologi er det fullt mulig å leve på båt og fortsatt ha moderne luksus som internett, som lar deg spille på nett, lese nyheter, jobbe og holde kontakt med venner.

Du vil også ha mer penger til overs hver måned som kan la deg leve ut drømmen om å bli profesjonell gambler på nettcasino, eller kanskje du går med en forfatter i magen? Sliter du med å finne penger til husbåt kan du jo alltids starte din karriere som gambler på land. Hvem vet, kanskje du vinner jackpotten på spilleautomaten Hall of Gods og kan bygge ditt helt eget Taj Mahal på havet.